Sibulakülaralli!

pühapäev, juuli 23, 2006

Varska, Koidula, Petseri


Esimese matkapaeva ohtuks oleme joudnud Varska Sanatooriumi juurde. Ootamatult palju autosid parklas ja teeveeres annab aimu et miskit tavaparasest erinevat on teoksil. Jarveaarne on telke tais ja Uno Kaupmees teeb simmanit.... mis toimub!? Selgub et Villu ja Janno karistavad valja, on Rahvaliidu suvepaevad. Satime ennast kontvoorasteks ja ega kellelegi see eriti korda ei lahe ka.

Tegelikult oli plaan jouda kas piirile voi isegi ule piiri ja oleks joudnud ka, aga minu meelest ikka parem teha pesa sinna kus saab tantsida ja olut juua kui kuskile suvalisse metsa. Metsas ja metsikult jouab veel vene poolel seigelda kull. Enn ei paista peost lugu pidavat, torisedes et larmi palju, magada ei saa, poeb ta varsti pohku.

Rahvaliidu pidu on mannetu. Onneks kohtun juhuslikult oma kunagise kursavennaga Olustvere aegadest, juttu jatkub kauemaks. Varsti kolin Sanatoriumi kortsi, magama saan 6 paiku hommikul. Oli selle suve seni parim pidu ja romantilisim oo...

Hommikul, peale 2 tunnist uinakut, kiire ujumine ja hammastepesu ning kolu autosse ja piiri poole minema. Rekkate jarjekord on jube pikk, Ennu gps-i jargi u 3 km. Auto jatame paarsada meetrit piirist, puude alla teepervele. Seal seisab kokku u 30-40 autot, ju siis voime ka meie.

Piiriuletus laheb kiirelt, kellelegi meie kotid huvi ei paku. Kohe peale piiri tuleb paris korralik tous, mae otsas ootab meid Petseri. Liigume siiski Petserist kiirelt labi ja jatame selle kula vaatamisvaarsused tagasiteele.

Edasi suht igav, mittemidagiutlev tee, kui mitte arvestada seda et paris korralik asfaltkattega tee puudub Ennu varskelt soetatud Vene Teedeatlases sootuks.. Kartsime kehva kruusateed aga olukord on oodatust palju parem. Alates esimesest tousust lukkab Enn ratast kaekorval. Muutun pikapeale murelikuks, sest ratas on jarjest enam kaekorval kui perseall jaon alles esimene paev..
Pihkva eeslinna joudes on mu matkakaaslane nii kupse et tellitud praadi ta suua ei jouagi. Kugistan selle lisaks enda omale alla, raisku ei saa midagi lasta.
Oietioelda keerasimegi sisse selleparast et puhveti uksetaga seisid 3 matkavarustuses ratast. Kiire pilgu peale visanud, tegin jarelduse et voivad olla eestlased.